Argh! Har du også fået en plet på dit smukke tæppe?

Med en 2-årig i huset sker det jævnligt her hos os. Senest blev der spillet bold henover sofabordet, hvor der stod to glas rødvin …

Jeps – du gættede rigtigt. En 2-årigs boldøje er endnu ikke helt veludviklet og derfor havnede hele det ene glas på vores smukke Beni Ouarain tæppe!

Jeg greb en pose kartoffelmel i skuffen og ilede til undsætning. Hele posen blev tømt udover pletterne, mens jeg allerede begyndte at indstille mig på at mit yndlingstæppe nok var ødelagt for evigt.

Det var sent og skadesvolder skulle puttes, så jeg lod tæppe, rødvin og kartoffelmelskager være og gik i seng.

Dagen efter gik jeg i krig med støvsugeren og der indtraf dagens første mirakel. Efterhånden som melklumperne blev suget op, så jeg at stort set al rødvinen var forsvundet. De lyserøde klumper sad godt nok rimeligt fast, men de var trods alt nemmere at fjerne.

Modet sank dog noget i livet på mig igen, da jeg så den kæmpe plet vi havde overset aftenen før. Øv pokkers, hvor var jeg gal på mig selv. Nu havde jeg set hvor nemt det var at fjerne og så havde vi alligevel glemt en plet!

Jeg havde dog noget tæpperens i skabet og tænkte at jeg lige ville give det et forsøg, og her indtraf dagens andet mirakel. Jeg skrubbede ganske let en smule tæpperens på tæppet og tørrede efter med en ren og fugtig klud. Al rødvinen forsvandt og der er nu ikke skyggen af rødvin på vores tæppe!

Det naturlige lanolinlag i tæpperne beskytter tæppet så de fleste pletter aldrig når at trænge helt ind i fibrerne.

Derfor; fortvivl ikke hvis du taber noget på tæppet. Sørg altid for at have kartoffelmel i huset, så er du ret godt dækket ind. Hvis det skal være ekstra nemt skal du prøve med danskvand inden du putter kartoffelmel på – så sørger boblerne for at bruse pletterne ud af tæppet, som melet så optager.